Framtidens Solel

Energiteknik & klimat – Föreläsarna

Under mars anordnar energi- och klimatrådgivarna i Östergötland tillsammans med Energikontoret sex digitala föreläsningar. Föreläsningarna kommer handla om energieffektivisering, uppvärmning, ventilation, elbilar och laddning samt solceller. Föreläsningsserien är helt kostnadsfri och kommer att livesändas på Youtube. Nedan finns en kortare presentation av de föreläsare som ska tala vid tillfällena som är riktade mot företagare, fastighets- och villaägare.

Värme, ventilation och energieffektivisering, 18 Mars 11.00-12.15 med Willy Ociansson 

Vid detta föreläsningstillfället för flerbostadshusägare och företag kommer Willy Ociansson att föreläsa. Willy är expert på energieffektivisering och har under många år varit en populär föredragshållare där han delar med sig av sina erfarenheter från fastighetsbranschen. Han har ägnat större delen av sitt arbetsliv åt att ta fram hållbara lösningar och reducera energibehov i stora fastigheter och inom industrin. Han säger själv att innovation alltid legat honom varmt om hjärtat och har ett flertal patent inom temat energi.

Sätt solceller på din fastighet! 23 mars kl. 11:00-12:15 med Bengt Stridh

Vid detta föreläsningstillfället för flerbostadshusägare och företag kommer Bengt Stridh att föreläsa. Bengt är mannen bakom Bengts Villablogg med närmare 1000 inlägg. På bloggen ges ett heltäckande perspektiv på solceller; tekniker, ekonomi, lagstiftning och hans egna erfarenheter av att köpa solceller. Bengt började intressera sig för solceller i början av 2000-talet och är idag universitetslektor på Mälardalens Högskola.

Ladda för din nästa bil! Laddstolpar och elbilar, 25 mars kl. 11:00-12:15 med Fredrik Sandberg

Vid detta föreläsningstillfället för flerbostadshusägare, företag och villaägare kommer Fredrik Sandberg att föreläsa. Fredrik har varit chefredaktör på tidningen Elbilen sedan dess start 2013. Där har han skrivit om allt som har med elbilar och laddning att göra i snart ett decennium. Lär dig mer om vad du behöver veta för att installera en laddstolpe eller hur framtiden för elbilar ser ut i Sverige.

Föreläsningarna finansieras genom medel från EUs regionala utvecklingsfond, Energimyndigheten och Tillväxtverket genom projektet Framtidens solel.