Nya beslut från regeringen angående solcellstöd

Regeringen har beslutat om ett ansökningsstopp för solcellstöd den 7 juli 2020, samt på grund av rådande omständigheter har Regeringen även beslutat att skjuta fram slutförandedatumet för solcellstöd.


Ett ansökningsstopp för solcellstödet kommer att införas den 7 juli 2020. Är du företagare eller privatperson och har funderat på att ansöka om solcellstöd, missa inte chansen att göra det nu.

Flera planerade installationer av solceller och energilager har försenats på grund av corona-pandemin. Ett krav för att erhålla stöd är att bli klar med installationen innan årsskiftet. Då flera företag och privatpersoner som ansökt om solcells- eller energilagerstöd nu riskerar att inte bli färdiga med installationerna i tid beslutar Regeringen om en förordningsändring. Förordningsändringen innebär att datumet som installationerna måste vara slutförda flyttas fram sex månader, från 31 december 2020 till 30 juni 2021.

Regeringen har dessutom remitterat ett förslag att investeringsstödet för solceller och stödet för energilager istället ska ersättas med ett skatteavdrag från 1 januari 2021. Mer om förslaget kan ni läsa i Regeringens pressmeddelande ”Förslag om grönt avdrag på remiss” genom att klicka på länken HÄR.

- läs regeringens pressmeddelande om ansökningsstopp och förlängd färdigställandetid HÄR.