Projektet får förstärkning – varmt välkommen, Emil!

Syftet med Framtidens solel i östra Mellansverige är att hjälpa dig som driver ett litet eller medelstort företag och är intresserad av att investera i solceller. Tillsammans kan vi stärka konkurrenskraften och minska koldioxidutsläppen i regionen. Och här för att bidra med sin kompetens är nu Emil Eriksson, projektets senaste medarbetare.


Emil bor i Sala och har en färsk examen från det femåriga civilingenjörsprogrammet i energisystem vid Uppsala universitet. Programmet vänder sig till dem som brinner för klimatsmart teknik och vill skapa förutsättningar för att nå det nationella målet om 100 procent förnybar elproduktion till 2040 – och det var det solklara utbildningsvalet för Emil.

– Det är väldigt givande att få arbeta med det svenska energisystemet och hållbar kraftproduktion, säger han. På sikt tar jag även gärna del av projekt som syftar till att stärka och utveckla det regionala elkraftssystemet för att se till att vi har en fungerande, och hållbar, eldistribution i framtiden.

Emil är anställd på Energikontoret i Mälardalen, en av projektets samverkansparter och finansiärer. Utöver Framtidens solel i östra Mellansverige medverkar han även i projekten Nätverk för energieffektivisering och Energikontor i samverkan för smartare energianvändning (ESSE). När han inte jobbar för ett mer hållbart samhälle spenderar Emil gärna fritiden på löpning, mountainbike-cykling och att umgås med vänner och familj.

Har du en fråga till Emil?
Kontakta honom på eller 073-349 93 15.