Sluttampen för den välbesökta solturnén

Nu är solturnén i Västmanland, Uppland och Örebro län avslutade för den här gången. Under hösten 2019 har den lyckade solturnén med Framtidens solel haft 18 stopp i ÖMS-regionen. Årets tillfällen har erbjudit minimässa, lättare middag och föreläsare med solel som expertområde.

​Fokus på lantbrukare

Bland annat har universitetslektor Bengt Stridh gästat solturnén, liksom handläggare för solcellsstödet från Länsstyrelserna och utredare från Länsförsäkringar. Det har varit lite extra fokus på lantbrukare och deras förutsättningar för solel, men deltagarna har representerat flera olika aktörer i samhället. Förutom lantbrukare har det kommit privatpersoner, kommunpolitiker, skogsägare, djurskötare och andra företag. 

 

Hundratals besökare

Träffarna på turnén har varit mycket uppskattade och välbesökta. Många tog möjligheten att ställa frågor till såväl föreläsare och leverantörer som till projektledare för Framtidens solel och kommunernas Energi- och Klimatrådgivare. Frågorna handlade om hur stödet fungerar, kring elabonnemang, om lagen i olika sammanhang och om hur själva tekniken fungerar. De flesta upplevde att de ökade sina kunskaper om solel och var nöjda med arrangemanget. Sammanlagt har cirka 700 personer besökt solturnén.

 

Fortfarande återstår ett stopp för solturnén i Eskilstuna den 30:e januari 2020. Passa på att besöka turnén innan den avslutas i alla våra län för den här gången! Läs mer om evenemangen här.

 

Bilden visar personer sittandes i ett rum. De lyssnar på ett föredrag.

 

Foto och text: Boel Schaulin, projektkoordinator från Länsstyrelsen i Västmanlands län.