Webbinariet Solel för lantbruk lockade stort intresse

Förra veckan hölls webbinariet Solel för lantbrukare som riktade sig till lantbrukare i östra Mellansverige. Webbinariet genomfördes i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund som skickade ut inbjudan till sina medlemmar i regionen. Även Bengt Stridh, en av föreläsarna, la upp inbjudan på sin välbesökta solcellsblogg. Intresset var stort, runt 130 personer kopplade upp sig och tog del av det fullspäckade schemat.

Bengt Stridh, lektor inom solenergi på Mälardalens Högskola, höll en omfattande föreläsning om hur en solcellsanläggning fungerar, ekonomi och lönsamhet och hur man ska tänka för att få ut det mesta av sin anläggning. Conny Eriksson från Länsförsäkringar pratade om vikten av säkra installationer och gav goda råd för vad som gäller vid en solcellsinstallation. Lars Kallsäby, lantbrukare från Västerås, installerade sin egen solcellsanläggning under 2019 och berättar om sina erfarenheter som solelproducent. Sist men inte minst lät vi Rickard Nordin, energi- och klimatpolitisk talesperson svara på frågor om vad som kommer att hända med investeringsstödet för företagare, energiskatten och vad som står på agendan inom solenergi och lagstiftning.

För att ta del av det inspelade materialet, följ denna länk https://www.youtube.com/watch?v=G8l9fg-h9Hk 

Bilderna från presentationerna finns att hämta HÄR  och HÄR. Svaren på frågorna under webbinariet har sammanställts av Bengt Stridh och dem finns att hämta HÄR.