Framtidens Solel

Solturnén 2021- Avfallshantering och andrahandsmarknad av solceller

Vad händer med solceller när de är uttjänta och monteras ner? Hur ser avfallshanteringen av solceller ut idag och hur behöver den utvecklas för att möta ett ökat behov? Dessa frågor och många fler får vi besvarade under det andra tillfället av Solturnén 2021.

Under denna kostnadsfria och digitala webbinarie kommer vi bland annat få lyssna till Fredrik Benson. Fredrik är verksamhetsutvecklare på Elkretsen och arbetar med producentansvar över elavfall. Han kommer berätta om producentansvar och hur det fungerar samt vilka lagar som finns att förhålla sig till.

Utvecklingsledaren Felicia Elmström på Region Örebro kommer därefter att sammanfatta ett examensarbete från Mälardalens högskola, som utreder hur man bör hantera solceller som avfall och om vilka olika komponenter solceller består av. Hon berättar även om hur avfallsbranschen behöver utvecklas för att möta upp våra framtida volymer.

Därefter kommer vi att få lyssna till Camilla Winqvist, solcellsinstallatör och miljöstrateg i Heby kommun. Camilla ska berätta om sin begagnade solcellsanläggning och hur hon fick tag på den. Det kommer också finnas tillfälle att ställa frågor till föreläsarna och moderatorn Boel Schaulin, som är handläggare för solcellsstödet på Länsstyrelsen i Västmanland

Välkommen!