Framtidens Solel

Solturnén 2021 – Solceller och laddstolpar för besöksnäringen

Vilka fördelar med solceller finns det för säsongsverksamheter som periodvis har högre energiförbrukning? Och hur bör besöksnäringen rusta för ett mer fossilfritt samhälle där allt fler fordon är eldrivna? Det ska vi få reda på under det första tillfället i årets upplaga av Solturnén!

Under denna kostnadsfria och digitala webbinarie kommer vi få lyssna till Bengt Stridh, universitetslektor inom solcellssystem på Mälardalens högskola. Bengt kommer bland annat gå igenom grundläggande förmåner för besöksnäringen att investera i solceller.

Vi kommer också att få lyssna till Ylva Ek, utvecklingsledare på Energikontoret i Östergötland och Helena Engström, energi- och klimatstrateg på Länsstyrelsen i Östergötland som kommer prata om framtidens transporter och fördelen att investera i laddstolpar i anslutning till sin verksamhet. De kommer också gå igenom vilka stöd som finns i samband med dessa investeringar och berätta om Klimatklivet.

Vi har även bjudit in Stefan Leskinen, klubbchef på Lindeberg Golf och hotell. Stefan kommer prata om deras investeringar i solceller och laddstolpar.

Välkommen!